Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Riesling & Co 2005 weer een schot in de roos!

Op dinsdag 20 september was het weer zover: 60 Wijnproducenten uit verschillende Duitse wijnregio's verzamelden zich voor wat de grootste proeverij van Duitse wijn van het jaar in BelgiŽ moest worden. Locatie was dit jaar het nieuwe Courtyard Marriott Hotel te Evere. Deze manifestatie maakt onderdeel uit van de "Riesling & Co World Tour 2005", die internationaal 13 locaties aandoet. Brussel werd het sluitstuk van een succesvolle wereldtournee in o.a. London, Tokyo, Seoul, Moskou, New York en Amsterdam.

Van 11.00 tot 16.30 uur kreeg het talrijk opgekomen vakpubliek de kans de wijnen te proeven, boeiende gesprekken aan te gaan met de producenten en te genieten van een mooi buffet waar interactie tussen Duitse wijn en spijs centraal stond. Zo'n 250 vakmensen maakten van deze gelegenheid gebruik. Tevens werden de winnaars van de Junior Sommelier Award voor Duitse wijn officieel bekendgemaakt.

Nadien (van 16.30u tot 19.00u) werd de proeverij opengesteld voor consumenten. De aanwezige bezoekers toonden zich uitermate tevreden over het aanbod. En de wijnproducenten waardeerden de grote interesse bij het publiek. Het werd weer een topdag voor de Duitse wijn.

De Riesling & Co World Tour voor 2006 wordt reeds gepland en binnenkort laten we de nieuwe afspraak in Brussel voor 2006 weten.

Bron: duitsewijn.be

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/riesling_en_co_2005_weer_een_schot_in_de_roos.htm