Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Sideways, een film over wijn.

Op 9 februari komt de film 'Sideways' in de belgische bioscopen. Het verhaal speelt zich af in CaliforniŽ en wijn is een centraal thema in de film. De director is Alexander Payne, die we ook kennen van 'Election' en 'About Schmidt'. Hieronder een korte inhoud.

Miles (Paul Giamatti), een recent gescheiden mislukt schrijver en zijn vriend Jack (Thomas Haden Church), een acteur die op het punt staat in het huwelijksbootje te stappen, besluiten samen een wijntour te ondernemen doorheen de Santa Ynez-vallei in CaliforniŽ.  Miles, een besluiteloze zorgenmaker, wil als wijnfreak vooral genieten van al het lekkers dat er te vinden is, terwijl Jack, een oversekste charmeur, de bloemetjes een laatste keer wil buitenzetten voor hij zich aan 1 vrouw bindt. Jack neemt al genoegen met goedkope Merlot, Miles zweert bij de meer delicate Pinot. Het enige wat ze gemeenschappelijk lijken te hebben, is een mix van mislukte ambities en het gevoel dat ze er niet jonger op worden. Degustatie na degustatie verdrinken Miles en Jack zich in het goddelijke vocht en in vrouwen. Jack wordt verliefd op Stephanie, een wijnexperte, en brengt zijn aankomend huwelijk in gevaar. Miles heeft zijn eigen romantisch avontuur met Maya, een aantrekkelijke serveerster die in haar vrije tijd sommeliŤre is.
Ondertussen komt het huwelijk dichterbij en zijn Miles en Jack minder en minder zeker of ze zullen terugkeren. Welk leven zullen ze kiezen?

Wil je Miles en zijn vriend Jack achterna gaan, download hier dan het document met de locaties die bezocht zijn in de film.

De officiŽle website van de film: www.fox.be/sideways.Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 06 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/sidewayseenfilmoverwijn.htm