Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Spanje wijnland van het jaar!

Zondag 6 november werden de winnaars van het 17e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Spanje sleepte maar liefst vier prijzen in de wacht in de categorieën wit, rood, rood zoet en mousserende wijn en werd daarmee verkozen tot ‘wijnland van het jaar 2005’. Spaanse wijn is al geruime tijd aan een ware opmars bezig. Door een aanzienlijke kwaliteitsverbetering verschijnen er aan de lopende band uitstekende wijnen, niet alleen rode, maar ook schitterende witte en rosado wijnen. En zoals deze onderscheidingen bewijzen, blijft dat niet onopgemerkt.

Meer dan 200 finalewijnen waren geselecteerd van de 2500 ingezonden wijnen voor het jaarlijks terugkerende Proefschrift Wijnconcours in de St. Olofskapel van het Amsterdamse NH Barbizon Palace Hotel. De importeurs waren zelf aanwezig om met trots hun finalewijnen te laten proeven en de bezoekers te voorzien van de nodige informatie. Aan het einde van de dag werden de door een professionele jury uitgekozen winnende wijnen bekendgemaakt. De ingezonden wijnen kenmerkten zich door hun authenticiteit en goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De winnende wijnen vind je hier.

Bron: wijn.blogo.nl

Reacties

Reageer!

ensor53Inderdaad, en "ze" zullen moeten gaan opletten ! Volgens de International Wine Challenge in Londen is een wijn van de "Bodegas Abadia Retuerta", de "Seleccion Especial 2001", verkozen tot beste wijn van het jaar 2005. De wedstrijd presenteerde zowat

ensor53(vervolg)9 500 wijnen. De wijngaarden van Abadia Retuerta bevinden zich in Sardon de Duero - Valladolid. Uit deze streek tevens : Vega Sicilia, de Mauro en de Alion. Schitterende wijnen !!


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 22 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/spanje_wijnland_van_het_jaar_2005.htm