Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Sprekend wijnetiket deze herfst beschikbaar.

De Italiaans etiketfabrikant Mudolgraf heeft net zijn recentste uitvinding, het sprekende wijnetiket, aangekondigd.

Het bedrijf, dat ondermeer het octrooi voor de microchiptechnologie bezit dat vele wijnmakers help tegen vervalsingen, drukt etiketten voor enkele van ItaliŰs grootste wijnproducenten, zoals Ornellaia, Arnaldo Caprai en Tenuta Campo al Sasso.

Volgens Daniele Barontini, hoofd van het designbedrijf, zal de nieuwe technologie toegespitst worden naar luxewijnen. Het etiket zal zijn vierkante of rechthoekige vorm, ontwerp en kleur behouden. Het zal van plastiek worden gemaakt en kan eigenlijk als CD worden verwijderen en 'gelezen'. De stem van de producent zal de goede eigenschappen van van de wijn geven, details over de wijnoogst en een bespreken van het landgoed voorlezen.

De uitvinder van de technologie, Florentin Doring, heeft het product reeds succesvol toegepast op boeken in andere markten. Een speciale etiketlezer, vergelijkbaar met een walkman, zal nodig zijn om naar het label te 'luisteren'. De lezer, die waarschijnlijk niet goedkoop zal zijn, zal aangekocht worden door exclusieve wijnwinkels, restaurants en verzamelaars die de intentie hebben deze speciale wijnen te kopen.

Veel van de ge´nteresseerde producenten zien dit ook als een nieuwe mogelijkheid in de constante strijd tegen vervalsingen, gezien de speciale etiketten te moeilijk zouden zijn om te reproduceren.

Bron: decanterReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/sprekendwijnetiketdezeherfstbeschikbaar.htm