Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Stijgende Bordeauxverkopen door lagere prijzen.

Of de consument er ooit iets van zal merken, of dat de grote marktspelers er hun prijzenoorlogen mee financieren, zullen we wel nooit met enige zekerheid weten. Maar vast staat wel, dat de wijnverkopen in de Bordelais de laatste acht maanden door de bank genomen fors zijn gestegen, terwijl de gemiddelde literprijzen flink zijn gedaald.

In wijnland kent men verschillende statistische metingen om te vergelijken. Die op basis van kalenderjaren en die op basis van campagnejaren. Heel vaak wordt er in de uitgebreide statistieken dan ook nog eens gekeken naar het gemiddelde over de laatste vijf jaar om zo klimatologische invloeden op de oogstkwaliteiten en –hoeveelheden zo goed mogelijk uit te kunnen sluiten. Het Franse onderzoeksinstituut Onivins (inmiddels geprivatiseerd), heeft dezer dagen de resultaten over de laatste acht maanden van het lopende campagnejaar bekend gemaakt.
Kijken we naar de rode wijnen, dan valt op er in de Aquitaine nmet uitzondering van het gebied rond Libourne (-12% tot 1,12 mld liter) flink meer is verkocht. Bordeaux, verreweg de grootste aanbieder in dit gebied (135,8 miljard liter over die 8 maanden). De verkopen stegen met 2%. De Médoc en Graves zettenb 7% meer weg (18,1 miljard liter) en de Côtes deden 6% meer (26,6 mld l). Er werd in diezelfde periode ook 40% meer Bergerac rouge afgezet (16,9 miljard liter). Maar, met uitzondering van de Médoc (+1%) daalden de prijzen in dit deel van Frankrijk met 8-11%. Bergerac werd gemiddeld 5% goedkoper.

Bron: SlijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/stijgendebordeauxverkopendoorlagereprijzen.htm