Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Topscores voor Duitse Rieslings

Wanneer Robert Parker in zijn "Wine Advocate" de jaargangsbeoordelingen publiceert, kijkt de gehele wijnwereld toe. Zo is het verheugend voor de Duitse wijnproducenten vast te stellen dat het enthousiasme van Robert Parker voor de Duitse Rieslings van 2004 zeer groot is. "De beste Rieslings van deze jaargang tonen een puur, onberispelijk fruitkarakter", luidt het oordeel van de nieuwe Duitsland-expert van de Wine Advocate, David Schildknecht, die meer dan 1.000 Rieslings van 2004 proefde.

Nieuw is echter het opvallend hoge aandeel van droge witte wijnen en zelfs een rode wijn, die puike prestaties neerzette. Armin Göring, directeur van het Duits Wijninstituut (DWI) onderstreept het belang van deze beoordelingen : "Ik zie in de actuele beoordelingen van de Wine Advocate een duidelijk en belangrijk signaal voor de internationale positionering van onze witte wijnen, ook in het droge segment. Dat dit het wereldwijde aanzien van Duitse wijnen ten goede komt, spreekt voor zich."

Ook de omvang van het report over de Duitse wijnen is met deze nieuwe Wine Advocate significant toegenomen. Op 26 pagina's worden 292 wijnen van 33 wijndomeinen uit 5 van de belangrijkste Rieslingregio's beschreven (Mittelrhein, Nahe, Rheingau, Rheinhessen en Pfalz). Het grootste samenhangende Rieslinggebied ter wereld, Mosel-Saar-Ruwer, krijgt in een van de komende edities zelfs een eigen verslag.

Van de 292 beschreven Duitse wijnen krijgen maar liefst 169 minstens 90 punten. De uitzonderlijke 100 punten gaan naar de 2004 Riesling Eiswein, Oberhäuser Brücke van Weingut Dönnhoff (Nahe). Eveneens een fantastische 99 punten gaan naar edelzoete specialiteiten van Weingut Müller-Catoir (2004 Rieslaner Beerenauslese, Haardter Bürgergarten, Pfalz) en Weingut Robert Weil (2004 Riesling Trockenbeerenauslese, Kiedrichen Gräfenberg, Rheingau).

Hommage aan de Riesling in Wine Spectator
In de actuele editie van de Wine Spectator, één van de meest toonaangevende wijnmagazines uit de USA, heeft Duitsland zijn belangrijkste druivenras een cover gekregen. De gerenommeerde wijnauteur Bruce Sanderson voorspelt een grootse toekomst voor droge en halfdroge Riesling als nieuwe leidende druivenras. Onder de aanbevelingen van Riesling uit de hele wereld hebben de Duitse Weingüter Joh. Jos. Prüm van de Mosel en Leitz uit de Rheingau het hoogst mogelijke puntenaantal gekregen.Reacties

Reageer!

ROGER LENSENWAAR IS DE WIENGUT ROBERT WEIL 2003 OF 2004 TE VERKRIJGEN


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/topscores_voor_duitse_rieslings.htm