Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Twee Belgen behalen Diploma Course Benelux

Dit najaar zijn er in België en Nederland wederom 6 personen geslaagd voor de Diploma Course van de Wine & Spirit Education Trust (WSET). De Diploma Course is de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux, die algemeen gezien wordt als de vooropleiding voor Master of Wine. Bij 6 geslaagde waren 2 Belgen, Sybille Troubleyn en Derek Koch.

Sybillle Troubleyn, is directeur-eigenaar van WineWise, de aanbieder van de WSET opleidingen in België. Voor het behalen van de Diploma Course, had zij reeds menig opleiding op wijngebied gevolgd. Zo begon zij haar studie op de hotelschool in Brugge en perfectioneerde haar wijnkennis vervolgens in Bordeaux met een BTS in "Commerce des Vins et Spiritueux" en een universitaire graad in "Aptitude a la dégustation". Terug in België werkte zij achtereenvolgens bij Sopexa en Vinopress en was zij mede oprichtster van het Eigentijds Vlaams Wijninstituut.

Derek Koch is een in België geboren Zuid-Afrikaan en voormalig advocaat. Hij is oprichter van de European Wine Academy (http://www.europeanwineacademy.org), welke in samenwerking met internationale universiteiten en wijnscholen, een netwerk biedt voor wijnopleiders. Op dit moment houdt hij zich bezig met het opzetten van nieuwe wijnscholen in China en Zuid-Amerika. Verder is hij tevens importeur van nieuwe wereld wijnen en  wijnschrijver. Tot slot is hij ook jurylid voor de "Concours Mondiale du Vin Bruxelles" en de prestigieuze  ‘International Wine & Spirits Competition' in Engeland.

Diploma Course

De Diploma Course is de hoogste en zwaarste opleiding op wijngebied in de Benelux, die bovendien als enige internationaal erkend is. Het is een Engelstalige opleiding, waarbij uitsluitend les wordt gegeven door Masters of Wine. De Diploma Course wordt in Nederland verzocht door Frank Smulders Wijneducatie en in België door Sybille Troubleyn van WineWise en wordt op een gemeenschappelijke plaats, net onder Breda, gegeven. Meer informatie over de cursussen is te vinden op http://www.winewise.be/.

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/twee-belgen-behalen-diploma-course-benelux.htm