Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Vinoglobe is nieuwste decanteerwonder.

De Vinoglobe (www.vinoglobe.com) is bedoeld om wijn snel en gemakkelijk te decanteren: het toevoegen van zuurstof om de geur en smaak van wijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Onlangs werd de Vinoglobe op de wijnbeurs Klassiek Europa in Amsterdam gepresenteerd, en begin december komt het glazen bolletje op de beurs Eten & Genieten in de RAI.

De Vinoglobe is een mondgeblazen glazen globe die op de wijnfles wordt geplaatst. Door zijn bijzondere vorm wordt er tijdens het uitschenken extra zuurstof aan de wijn toegevoegd. Zo wordt het bouquet geopend en komt de smaak van de wijn optimaal tot zijn recht. De wijn wordt op deze manier per glas gedecanteerd.

Volgens Hans Molenaar en Ben Odenkirchen, de bedenkers van de Vinoglobe, zijn wijnkenners enthousiast over het glazen bolletje: 'De wijnhuizen die op wijnbeurs in Amsterdam om ons heen stonden, geloofden in eerste instantie niet dat zo'n eenvoudig bolletje zou kunnen werken. Ze deden de test en proefden hun eigen wijn eerst zónder, en daarna mét de Vinoglobe op de fles. Binnen de kortste keren waren ze om en hadden ze de globe allemaal op hun fles zitten.'

De Vinoglobe wordt sinds juni verkocht in 120 winkels, verspreid door heel Nederland. Inmiddels zijn er ook restaurants die de globe gebruiken. Molenaar: ‘Logisch, want sneller en eenvoudiger decanteren dan met de Vinoglobe lukt gewoon niet. Daarbij is de globe ook nog een lust voor het oog én uitermate vriendelijk geprijsd.’ Met een verkoopprijs van € 14,95 is de Vinoglobe zeker niet duur. Aanbevolen voor rode wijn, witte wijn en rosé. Kijk op de website www.vinoglobe.com om een indruk te krijgen van de werking van de Vinoglobe.

Bron: het slijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/vinoglobe_is_nieuwste_decanteerwonder.htm