Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Vinomundo: Belgische, biologische en fairtrade wijnen.

Liefhebbers van speciale wijnen kunnen voortaan terecht op de website www.vinomundo.be. Via die website kunnen ze uitgelezen wijnen van Belgische wijnbouwers bestellen, maar ook biologische of biodynamische wijnen en fairtrade wijnen uit klassieke wijnbouwlanden. Bestellingen worden aan huis geleverd. En wie moeilijk kan beslissen of een gezellige avond wil organiseren, kan een thuisdegustatie bestellen voor familie en vrienden.

De website is het initiatief van de jonge (27) Leuvense sommelier Vincent De Coninck. Hij maakt er een erezaak van unieke en minder bekende kwaliteitswijnen aan te bieden aan een eerlijke prijs. Zijn passie voor wijn en gastronomie combineert hij met zijn geloof in duurzame en ecologische wijnbouw. Kortom, bij Vino Mundo vind je kwaliteitswijnen met respect voor mens en milieu.

Alle wijnen worden persoonlijk door De Coninck gekozen en gekeurd. De selectie gebeurt binnen drie specifieke categorieŽn: Belgische wijnen (streekproducten steunen), biologische wijnen (natuurvriendelijke en gezonde wijnen) en fair trade wijnen (eerlijke handelspraktijken in nieuwe wijnlanden zoals Chili, ArgentiniŽ en Zuid Afrika) en ťťn belangrijk selectiecriterium: kwaliteit. Vele van de aangeboden wijnen zijn dan ook bekroond op diverse degustaties en wedstrijden.

De gebruiksvriendelijke webshop biedt een handig overzicht van de aangeboden wijnen, met telkens een woordje uitleg en gastronomische aanbevelingen. Binnen elke categorie biedt Vino Mundo een palet aan dat gaat van klassieke witte en rode wijnen, over verfijnde aperitiefwijnen tot schuimwijnen. In totaal heeft Vino Mundo een zestigtal wijnen in de aanbieding.

Een greep uit het aanbod: Chardonnay van Wijnkasteel Genoels Elderen in Riemst (BelgiŽ), schuimwijn van Meerdael Chardonnay te Vaalbeek (BelgiŽ); Shiraz van Stellar Organics - Zuid Afrika (eerste wijn met Max Havelaar label), Domaine Le Plan van Dirk Vermeersch uit Frankrijk (2 sterren in Hachette Gids 2006),...

Een leuke formule bij Vino Mundo is de thuisdegustatie. Voor de prijs van 8,- euro per persoon (min. 10 personen per sessie) krijg je gedurende een drietal uren een korte inleiding met uitleg over degustatietechnieken, ontdek je 8 kwaliteitswijnen die "blind" geproefd worden aan de hand van een degustatiefiche en krijg je uitleg over wijn, druif, wijnboer en bijpassende gerechten.

Meer informatie op www.vinomundo.beReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/vinomundo_eerlijke_wijn_handel.htm