Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Voorstel om Bordeaux Superieur nu 1er Cru te noemen

Het AOC Syndicaat voor Bordeaux en Bordeaux Supérieur, Frankrijk’s grootste regionale organisatie die toeziet op de controle op de herkomstbenamingen van wijnen, wil de naam Bordeaux Superieur veranderen in Bordeaux 1er Cru.

In juli 2008 worden alle herkomstbenamingen opnieuw vastgesteld, volgens het syndicaat een mooi moment om de naam te veranderen.

Het INAO, het Institute National des Appellations d'Origine, heeft medegedeeld het voorstel te bestuderen, maar nu al te kunnen mededelen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat, als deze naamswijziging al wordt toegestaan, deze in 2008 zal ingaan.

Inmiddels is er al de nodige kritiek op het voorstel. De nieuwe naam zou bij de consument namelijk tot grote verwarring kunnen leiden met de Grand Cru’s uit de Bordeauxstreek Médoc en voor de 1er Grand Cru’s in het bijzonder, de absolute top in Bordeaux.

Bordeaux Superieur onderscheidt zich vooral van de gewone Bordeauxwijnen door zaken als wat kleinere opbrengsten per hectare en alcoholpercentage, maar kan zich zeker niet meten met de 1er Grand Cru’s uit de Médoc.

Bron: wijn.blieb.nl

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/voorstel-om-bordeaux-superieur-nu-1er-cru-te-noemen.htm