Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijn-neus verzekerd voor 5 miljoen

De Nederlandse wijnboer Ilja Gort heeft zijn neus laten verzekeren voor 5 miljoen euro. Daarmee is hij verzekerd tegen het verlies van zijn neus en zijn reukvermogen.

"Ik doe alles met mijn neus", vertelt Gort. "Met name wijn proeven en wijn drinken. Stel je voor dat ik mijn geur kwijtraak. Daar moet ik niet aan denken. Dat is afschuwelijk en kan ik geen wijn meer maken. Eigenlijk is dit niet meer dan een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid."

De wijnboer, die een chateau in de Bordeaux-streek heeft, wilde zijn neus eigenlijk voor 10 miljoen euro laten verzekeren. "Maar bij Lloyd's wilden ze niet verder gaan dan 5 miljoen euro." Wat Gort aan jaarlijkse premie betaalt, wil hij niet vertellen. "Het is een stevige premie", zegt hij.

"Het is wel een prettig gevoel mocht er iets met mijn neus gebeuren, maar ik hoop natuurlijk niet dat het zover komt. Want als je niet kunt ruiken, wordt alle plezier uit je leven geslagen. Nou ja, misschien kan ik dan weer muziek gaan maken. Alhoewel ik het wereldbekende riedeltje voor Nescafé ook met een pot koffie voor mijn neus heb geschreven. Dus ook daar telde reuk mee."

Vingers

Bij Lloyd's kunnen de vreemdste dingen verzekerd worden. Zo heeft Rolling Stones-gitarist Keith Richards er zijn vingers verzekerd, voetballer David Beckham zijn benen en zangeres Jennifer Lopez haar billen. "Dus ik zit nu met mijn neus tussen de benen van David Beckham. Of de billen van Jennifer Lopez. Helemaal niet verkeerd", grapt de Nederlandse wijnboer.

Om zijn neus te verzekeren, heeft kasteelheer Ilja Gort moeten beloven dat hij in de toekomst nooit aan bokswedstrijden deelneemt, nooit in circussen zal optreden als doelwit voor een messenwerper en nooit zal bungeejumpen.

Bron: De Telegraaf

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijn-neus-verzekerd-voor-5-miljoen.htm