Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijn en poëzie in Arnhem.

Het Nederlands Wijnmuseum is met haar tweede thematentoonstelling van dit jaar op de dichterlijke toer gegaan. De naam voor de expositie ‘De wijn maakt vroolijk ende rijk’; is ontleend aan de titel van een 16e eeuws gedicht. De bezoeker wordt getrakteerd op een keur aan gedichten, spreuken en wijnwijsheden. Hier en daar wat ondeugend, maar in de meeste gevallen fijnzinnig en met veel diepgang krijgt de bezoeker een indruk van de beleving van wijn bij beroemde schrijvers en dichters. Heel bijzonder aan deze expositie is het formaat van de gedichten. In samenwerking met het Duivense bedrijf JP Print presenteert het Nederlands Wijnmuseum de spreuken en de gedichten gedrukt op een enorm formaat van een tot twee meter hoog. Het grote lettertype maakt de expositie dan ook toegankelijk voor mensen met een vermindert gezichtsvermogen.

Werken van Joost van den Vondel, Jacob Cats en veel van hun tijdgenoten zijn in de bloemrijke taal van die periode bewaard gebleven. Goethe, Shakespeare en Antoine de Saint-Exupéry alsmede moderne dichters als Bertus Aafjes, P.C. Boutens en schrijver Simon Carmiggelt zijn vertegenwoordigd. Het geheel wordt stijlvol en overzichtelijk gepresenteerd en is gelardeerd met prachtig glaswerk uit diverse periodes van onze geschiedenis.

Na afloop van een bezoek kan onder het genot van een glas wijn nog even worden nagenoten en wellicht inspiratie opgedaan worden voor het maken van een eigen wijngedicht. En dan zal eenieder beslist vroolijk ende rijk aan nieuwe indrukken huiswaarts keren.

De tentoonstelling is te bewonderen van dinsdag tot en met vrijdag van 14-17 uur en op zaterdag van 11-17 uur in het Nederlands Wijnmuseum aan de Velperweg 23 te Arnhem.

Bron: het slijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijn_en_poezie_in_arnhem.htm