Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijnboeren metselen deuren CIVB dicht

In Bordeaux hebben gisterochtend militante wijnboeren in alle vroegte de deuren van het CIVB dichtgemetseld. Het CIVB is door de Franse overheid opgericht op 18 augustus 1948 met de bedoeling de Bordelese wijnen in de wereld te promoten, statistieken bij te houden over de wijnproductie in Bordeaux en onderzoek te sponsoren voor de verbetering van de wijnbouw.

De wijnboeren voelden zich gedreven tot het hanteren van de metseltroffels door de nog steeds dalende prijzen van hun wijnen en eisen een minimale opbrengst per tonneau (900 liter, de inhoud van 4 barriques van 225 liter) van 1000 euro.

Bron: wijn.blogo.nl

Reacties

Reageer!

MarianneZe zouden eigenlijk al beter moeten weten nu ze in de grote wijncrisis zitten! Als ze blijven hun prijzen opdrijven verkopen ze binnenkort geen Franse wijn meer en drijven ze vanzelf de koper naar de andere wijnlanden. Als het nu al nog niet te laat is.

irvino defayshet probleem zit veel dieper.De overheid zou hen kunnen helpen door een deel van de accijnzen af te schaffen op wijn.(goede politiekers die in die richting denken is niet evident) In de scholen zou men er op kunnen wijzen dat een glas wijn beter is dan een joint te roken.Ook de slow food beweging verdient aandacht.


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijnboeren_metselen_deuren_civb_dicht.htm