Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijngoeroe Robert Parker in Frankrijk veroordeeld

De bekende Amerikaanse wijngoeroe Robert Parker is in Frankrijk veroordeeld tot een schadevergoeding van 2000 euro.

Een rechtbank in Parijs was van oordeel dat de beroemde wijnschrijver zich op zijn website onheus heeft uitgelaten over zijn vroegere medewerkster Hanna Agostini.

De Parijse rechter vond dat Robert Parker ten onrechte beschuldigingen aan het adres van zijn oud-medewerkster had geuit over laakbaar gedrag en over betrokkenheid bij de wijnfraude en oplichting door de inmiddels failliet verklaarde Belgische wijnhandelaar Geens.

Overigens is Agostini wel gehoord in een vervalsingzaak,  maar zou er niets overeind zijn gebleven van de beschuldiging van Parker “dat haar op basis van de overtuigende bewijzen tot 5 jaar gevangenisstraf en 1 miljoen euro boete boven het hoofd hing”.

De vete tussen Robert Parker en Hanna Agostini is verder aangewakkerd na de publicatie van haar boek "Anatomie d'un mythe”, een boek over Parker dat in oktober 2007 in Frankrijk uitkwam.

In dat boek wordt een portret geschetst van de Amerikaanse wijncriticus, inclusief zijn methode van werken en de twijfels over het door hem gehanteerde puntensysteem waarmee hij zich de status van de “paus van de wijngaarden” heeft verworven.

De boze Agostini overweegt nog een nieuwe procedure tegen Parker wegens laster. De vete lijkt dus nog wel even voort te duren.

Bron: wijn.blieb.nl / AFP

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijngoeroe-robert-parker-in-frankrijk-veroordeeld.htm