Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijnkelder van Parijs zet de deuren open

De stad Parijs heeft bijna een miljoen euro verdiend door de verkoop van zo'n 5.000 flessen wijn uit de wijnkelder van het stadhuis.

In de wijnkelder van de stad Parijs lagen ongeveer 7.000 flessen wijn. Die werden in de jaren 80 en 90 aangekocht door de huidige president en toenmalige burgemeester Jacques Chirac.

De wijnen worden normaal gebruikt bij officiële banketten, maar burgemeester Bertrand Delanoë vond de verzameling toch wat te groot. Het merendeel, zo'n 5.000 flessen, ging daarom onder de hamer.

De veiling bracht uiteindelijk bijna een miljoen euro op, een kwart meer dan de specialisten hadden voorspeld.

Twee flessen Bourgogne uit '86 gingen van de hand voor 5.000 euro, drie flessen Chateau Petrus haalden 4.000 euro per fles.

Veel Fransen namen deel aan de veiling in de hoop de topwijnen in Franse handen te houden. Maar een deel van de voorraad verhuisde toch naar andere continenten.

Uit de hele wereld waren immers wijnliefhebbers naar Frankrijk gekomen om te bieden op de uitzonderlijke collectie.

Bron: vrtnieuws.net

Reacties

Reageer!

Dirk De Bie=> 4.000 € voor een fles Chat. Petrus is toch maar al te gek! Dat heeft niets meer met wijn te maken, volgens mij. Dit is puur speculatie! Hopelijk is het dan nog een mooi millésime?! Is dat wel nodig, want worden deze wijnen wel degelijk afgedronken? Ik heb hieromtrent mijn twijfels.

=> Dit bewijst nogmaals dat er vele, zeer vele etiketdrinkers zijn. Voor minder geld kan men ook kwaliteit in het glas krijgen. Proeven en blijven proeven is voor mij de boodschap!

Emmanuel van BoxmeerInderdaad, niets meer met wijn te maken. Heb beide wijnen (ik veronderstel dat de Bourgogne in het artikel een Romanée-Conti is) reeds gedronken en ze zijn zeker het geld niet waard.

Rob StrickZe hadden die hele partij moeten verloten onder alle Fransozen


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijnkelder-van-parijs-zet-de-deuren-open.htm