Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijnprijs blijft gelijk ondanks wijnoverschot

Door een groot wijnoverschot in Australië zijn de prijzen van Australische wijn het laagst van de afgelopen tien jaar. Toch hebben Nederlandse supermarkten, ondanks de felle supermarktoorlog, hun prijzen niet verlaagd.

‘Ga er maar van uit dat de supermarkten het verschil in hun eigen zak steken’, zegt directeur Joop Holla van het marktonderzoeksbureau GfK. De woordvoerders van de marktleiders Ahold en Laurus bevestigen dat de prijzen niet zijn aangepast.

Overvloedige druivenoogsten hebben in Australië tot een wijnplas van een miljard liter geleid, boven de normale exportproductie. Het gevolg is dat de prijs van Australische wijn – omgerekend 2,16 euro per liter – de laagste is in de afgelopen tien jaar.

Het wijnoverschot groeit, ondanks de stijgende vraag. Tussen juni van dit jaar en juni vorig jaar was de export 738 miljoen liter; een toename van 12 procent vergeleken met het jaar daarvoor. ‘De prijs-kwaliteitverhouding is goed’, zegt Holla van GfK. ‘Consumenten willen wel eens iets anders dan de traditionele wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.’

Bron: De Volkskrant

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijnprijs-blijft-gelijk-ondanks-wijnoverschot.htm