Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wijntoerisme in Frankrijk neemt toe

De Franse wijnproducenten houden zich naast het maken van wijn steeds meer bezig met nevenactiviteiten om het wijntoerisme te stimuleren. In 2006 kan de vakantieganger in Frankrijk leren koken bij de wijnboer, fietsen tussen de wijngaarden, leven als een vorst op een wijnkasteel, toeren langs de wijnroutes, druiven plukken, wijnassemblages samenstellen en wijnproeven.
Met behulp van de vernieuwde website van Maison de la France (www.wijntoerisme.nl) kunnen liefhebbers van Frankrijk en Franse wijnen, zich oriënteren in het aanbod aan wijngebieden en arrangementen. Wijntoerisme.nl geeft informatie over Franse wijnen en alles wat de sfeer rond Franse wijnen bepaalt, zoals gastronomie, levenskunst, cultuur en toerisme.

Aanbiedingen, adressen en recepten
Op de site zijn meer dan 170 arrangementen opgenomen in de Anjou, Aquitaine, Aube-en-Champagne, Bourgogne, Elzas, Marne en het gebied van de Rhône. Boekingen vinden plaats via een touroperator in Nederland, direct in Frankrijk of via Wijntoerisme.nl.
De rubriek ‘Bonnes adresses’ biedt tips voor bezoeken aan wijnkelders, proeverijen en restaurants. Geïnteresseerden kunnen brochures bestellen en downloaden.
Ook geeft de site regionale recepten met bijbehorend wijnadvies, zodat een verblijf in één van de Franse wijnstreken al thuis in de keuken kan beginnen.
 
Persoonlijk wijnprofiel
Bezoekers van Wijntoerisme.nl (een .be website is niet te bespeuren, red.) kunnen meedoen aan een wijntest. Aan de hand van een persoonlijk wijnprofiel, krijgt de deelnemer aanbevelingen voor het kiezen van een passende wijn of wijnstreek.
Wie deelneemt aan de test en de slagzin afmaakt, maakt kans op diverse prijzen zoals: een verblijf in Frankrijk, een diner voor twee bij de nieuwe Franse Brasserie Flo in Amsterdam of het boek ‘Wijn voor dummies’.
 
Voor informatie over onderstaande wijnstreken kunnen de wijnliefhebbers de volgende sites raadplegen:
Anjou: www.anjou-tourisme.com
Aquitaine: www.tourisme-aquitaine.fr
Aube-en-Champagne: www.aube-champagne.com
Bourgogne: www.burgundy-tourism.com
Elzas: www.tourisme-alsace.com
Marne: www.tourisme-en-champagne.com
Rhône streek / Inter-Rhône: www.vins-rhone.com

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wijntoerisme-in-frankrijk-neemt-toe.htm