Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wine Spectator geeft een Award of Excellence aan een onbestaand restaurant

Het Amerikaanse glossy wijnmagazine Wine Spectator reikt al jarenlang prijzen uit aan restaurants met een goede wijnkaart. Iedere restaurateur kan meedoen door zijn menukaart en wijnkaart op te sturen naar Wine Spectator, vergezeld van een inschrijvingsgeld van 250 dollar.

De Amerikaanse wijncriticus Robin Goldstein creëerde een website voor een vals restaurant en nam deel aan de wedstrijd. De wijnkaart die hij instuurde bevatte met opzet heel wat wijnen die een negatieve bespreking hadden gekregen van Wine Spectator. Niet geheel tot zijn verrassing won hij een Award of Excellence.

De 'wedstrijd' lijkt dus inderdaad wat velen al lang vermoedden: een gemakkelijke manier om geld te verdienen, want Wine Spectator bezoekt de restaurants niet en gaat dus uitsluitend af op de informatie die de restaurateur zelf instuurt. Dit jaar namen 4.500 restaurants deel aan de wedstrijd en op 319 na wonnen ze allemaal een of andere 'award'. Voor Wine Spectator betekent dit een jaarlijkse inkomstenstroom van 1 miljoen dollar.

In België zijn er voor zover bekend geen restaurants meer met een Wine Spectator Award. Enkele jaren geleden was er in de buurt van Antwerpen wel een restaurant dat jaarlijks aan de wedstrijd.

Bron: wijnidee.com

Reacties

Reageer!

© 2004-2023 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 december 2023 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/wine-spectator-geeft-een-award-of-excellence-aan-een-onbestaand-restaurant.htm