Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Zes nieuwe AVA's in de Verenigde Staten

De VS hebben er recentelijk weer zes nieuwe AVA's (American Viticultural Areas) bijgekregen. Het totaal is daarmee op 169 gekomen, terwijl aanvragen voor nog eens ruim 30 andere in behandeling zijn. De nieuwe AVA's zijn overigens alleen maar van anekdotisch belang, gelet op de bescheiden aanplant en het kleine aantal producent dat er gebruik van kan maken.

California kreeg twee nieuwe AVA's: Dos Rios en Ramona Valley. Dos Rios ligt in het noorden van Mendocino County en omvat ruim 6000 hectare. Daarvan zijn er momenteel overigens maar 2,5 aangeplant als wijngaard. Ramona Valley, met een oppervlakte van 36.000 hectare, ligt bij het plaatsje Ramona ten noordoosten van San Diego. Ook hier is nog volop ruimte voor nieuwe aanplant, want de aanplant is beperkt tot slechts 25 hectare.

In het zuidwesten van Oregon is de AVA Red Hill Douglas County te vinden. De toevoeging Douglas Couinty is geen overbodige luxe, want er zijn meer AVA's die een vergelijkbare naam hebben, zoals Red Hills of Dundee in Oregon, Red Hills of Lake County in Californi en Red Mountain in Washington. Red Hill Douglas County ligt in zijn geheel binnen de bestaande Umpqua Valley AVA.Currently, telt n wijngaard en n winery in aanbouw.

New York State kreeg de Niagara Escarpment AVA erbij. Deze ligt aan de zuidkant van Lake Ontario, telt 4 producenten en slechts 20 hectare met vinifera-druiven.

In het noorden van Texas, langs de grens met Oklahoma, is Texoma AVA de nieuwkomer. Ze beslaat niet minder dan 900.000 duizend hectare, waarvan er nog geen 25 als wijngaard in gebruik zijn. Saillant detail: In de 19e eeuw ontdekte de plantkundige Munson hier de oplossing voor het Europese phylloxeraprobleem door vinifera-platen te enten op Amerikaanse onderstokken.

De Wahluke Slope AVA tenslotte ligt in Washington State, volledig ingesloten in de bekende Columbia Valley AVA. Hier staat ongeveer 2000 hectare wijngaard aangeplant waarvan de druiven door enkele gerenommeerde producenten buiten de streek verwerkt worden.

Bron: wijninfo.nlReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/zes_nieuwe_avas_in_verenigde_staten.htm