Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Zoete wijnen uit Touraine (Loire) voortaan zonder toevoeging van suiker.

Vouvray en Montlouis-sur-Loire, de zoete witte wijnen uit Touraine in de Franse Loire-vallei, zullen voortaan worden geproduceerd zonder Chaptalisation (toevoeging van suiker). Het INAO is bezig met het herschrijven van alle Franse AOC-regels. Onder druk van de betere producenten uit Vouvray en Montlouis-sur-Loire wordt chaptalisatie voortaan verboden. Het was de betere producenten al langer een doorn in het oog dat concurrenten hun wijnen kunstmatig mochten zoeten. Montlouis-sur-Loire wil elke verrijking van de druivemost verbieden waarvan de potentiële alcoholgraad 15,5° overschrijdt. In Vouvray willen de wijnbouwers een beperking van de verzoeting van de druivenmost waarvan de potentiële alcoholgraad 10° overschrijdt, en een volledig verbod zodra de most een potentiële alcoholgraad van 15° overschrijdt.

Bron: wijnidee.com



Reacties

Reageer!

© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 oktober 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/zoete_wijnen_uit_Touraine_zonder_toevoeging_suiker.htm