Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Zoete wijnen uit Touraine (Loire) voortaan zonder toevoeging van suiker.

Vouvray en Montlouis-sur-Loire, de zoete witte wijnen uit Touraine in de Franse Loire-vallei, zullen voortaan worden geproduceerd zonder Chaptalisation (toevoeging van suiker). Het INAO is bezig met het herschrijven van alle Franse AOC-regels. Onder druk van de betere producenten uit Vouvray en Montlouis-sur-Loire wordt chaptalisatie voortaan verboden. Het was de betere producenten al langer een doorn in het oog dat concurrenten hun wijnen kunstmatig mochten zoeten. Montlouis-sur-Loire wil elke verrijking van de druivemost verbieden waarvan de potentiŽle alcoholgraad 15,5į overschrijdt. In Vouvray willen de wijnbouwers een beperking van de verzoeting van de druivenmost waarvan de potentiŽle alcoholgraad 10į overschrijdt, en een volledig verbod zodra de most een potentiŽle alcoholgraad van 15į overschrijdt.

Bron: wijnidee.com



Reacties

Reageer!

© 2004-2020 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 01 december 2020 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/zoete_wijnen_uit_Touraine_zonder_toevoeging_suiker.htm